Forside
Bjergbeskrivelser
Registrering & Resultater
Historier
Search
BestigBjerge
Bjergbeskrivelser
Hjortebjerg
Fra Hjortebjerg (107 moh), Sandbjerg (104 moh) og de andre højdepunkter i Jordløse Bakker er der en storslået udsigt over det fynske landskab og Helnæsbugten.
Jyske Ås
Ruten omfatter 6 toppe i Dronninglund Storskov, og følger i et vist omfang etablerede stier, men også gamle, næsten tilgroede veje, og enkelte steder er der korte strækninger gennem terræn uden stier. På turen kommer du op på Vendsyssels højeste punkt, gennem de dybeste skove og noget af det mest varierede terræn, Nordjylland kan byde på.
Bjørnebjerge
I gamle dage – før der blev plantet nåletræer – kunne de blødt afrundede bakker ved Stjær på afstand ligne sovende bjørne. Så måske er det derfor, de er kommet til at hedde Bjørnebjerge.
Se flere bjergbeskrivelser
Se færre bjergbeskrivelser
Brændholt Bjerg
Denne fynske perle må I bare bestige. Når I har taget turen til toppen af Brændholt Bjerg på 115 meter, bliver I belønnet med en fantastisk udsigt over Højfyn.
Duedal Bjerg
Trods sit beskedne udseende er Duedal Bjerg er intet mindre end Søhøjlandets Garmish-Partenkirschen! I hvert fald var her både skihop og styrtløb i 1940’erne.
Ejer Bavnehøj
Længe anså man Himmelbjerget for at være det højeste punkt i Danmark, men da landmålingen blev højdepræcis fra midten af 1800-tallet stod det klart, at Danmarks højeste punkter måtte være Yding Skovhøj eller Ejer Bavnehøj.
Frederik VII Høj
De mange fine udsigtspunkter i Søhøjlandet er navngivet, så man kan kende dem fra hinanden. Nogle af højene har fået navn efter berømte besøgende – som f.eks. Frederik VII Høj.
Frøbjerg Bavnehøj
Frøbjerg Bavnehøj mellem Tommerup og Aarup sydvest for Odense er Fyns højeste punkt på 131 meter. Fra toppen af bavnehøjen er der en fantastisk udsigt over Fyn.
Himmelbjerget
Himmelbjerget blev frem til midten af 1800-tallet opfattet som Danmarks højeste punkt. Med sine 147 meter over havet er det sagnomspundne Himmelbjerg bestemt også en imponerende kæmpe, og den får tilføjet bjergromantik af den stejle bakke ned mod den smukke Julsø.
Purhøj
På Purhøj kan man mærke historiens vingesus. Den gamle gravhøj har været brugt som tingsted – og sågar som samlings- sted for hekse!
Sindbjerg/Stoubjerg
Sindbjerg og Stoubjerg hedder de to markante bjergtoppe nord for Borresø. Sagnet fortæller, at Sindbjerg og Stou- bjerg er lagt på Sejs Hede af to rivaliserende kæmper, som havde behov for steder at hvile sig imellem deres kampe.
Slaggård Banke
I det højtliggende område øst for Gudenådalen er der en meget høj koncentration af store gravhøje – sandsynligvis fra ældre bronzealder. De mange flotte høje ved Vorbjerge ligger i dag i et indbydende overdrevsområde med græs- sende kreaturer.
Storeknøs
Bestigningen af den imponerende Storeknøs kan foregå ad en ringrute – afhængig af, hvilken vej rundt du vælger er turen let eller svær. Og uanset ruten bliver du belønnet med en helt enestående udsigt.
Sukkertoppen
Det lyse sand i undergrunden har givet navn til Suk- kertoppen. I gamle dage, når kreaturer og får græssede bevoksningen væk, kunne sandet på toppen lyse op i solen. Derfor mindede bakketoppen om en gammeldags sukkertop på købmandens disk.
Them Bavnehøj
Ligesom andre bavnehøje i Danmark blev Them Bavne- høj brugt som signalhøj. Hvis fjenden nærmede sig, var bål på bavnehøjene et signal til befolkningen om at få hæren samlet til landets forsvar.
Toftehøj
Toftehøj er en næsten ukendt bjergtop, som først fik sit officielle navn i 2009. Det skete ved en festlig BestigBjerge-begivenhed anført af Horsens’ borgmester Jan Trøjborg og bjergkonge m.m. Roger Pihl, Norge. Toppunktet ligger lidt nord for Energi Midts flotte, gamle transformatortårn.
Velling Kalv
Udsigtspunkterne Velling Kalv og Velling Gavl ligger henholdsvis 119 og 130 meter over havets overflade. Selvom Velling Kalv er det laveste af de to punkter er udsigten herfra den bedste. Kalv betyder fremskudt bakketop, gavl betyder afslutning (ligesom på et hus).
Vissenbjerg
Landskabet ved Vissenbjerg - især det sydlige område - leder tankerne hen på en kæmpetrappe, hvor fladtoppede bakker udgør trinene.
Yding Skovhøj
Yding Skov hørte oprindeligt til landsbyen Yding, og her sendte landsbyens bønder bl.a. kreaturerne på græs. Fra landsbyen førte en driv-vej op til skoven.
Ørnekol
Gravhøjen Ørnekol ligger på privat område, og sommetider græsser der kvier på stedet. Men I må gerne gå ind gennem lågen og bestige toppen.
Hall of Fame
De ti nyeste medlemmer af Hall of Fame
1465 meter i alt
Roger Pihl
1465 meter i alt
Susanne Bojsen
1465 meter i alt
Leif Nielsen
1465 meter i alt
Michael H. Nielsen
1465 meter i alt
May Britt Nielsen
1465 meter i alt
Kirsten og Christian
1465 meter i alt
J & J Nielsen
1465 meter i alt
johs. christensen
1465 meter i alt
Villy Lymann
1465 meter i alt
Anne Mette Lund
1465 meter i alt
else og villy rathcke
Se alle medlemmer i alfabetisk orden
Følg os på facebook