BestigBjerge - nu også med mobiltelefonen

29. april 2011

Eventyrlystne bjergbestigere starter typisk deres bestigninger på www.bestigbjerge.dk, hvor man kan hente en bjergbeskrivelse, billeder, kort og et hint til, hvordan man kan finde koden ved henholdsvis foden og toppen af bjerget. Det er de to koder, der - hvis de registreres på hjemmesiden - udløser højdemeter. Hidtil har man skullet lave de indledende og afsluttende øvelser hjemme i basecamp, men nu kan det hele foregå på mobiltelefonen undervejs.

- Kombinationen af BestigBjerge og mobil hjemmeside er lige til højrefoden. Nu kan bjergbestigerne spontant beslutte sig for at drage til tops, finde og registrere koderne og fluks få tjekket deres position i højdekonkurrencen, siger turistchef Marianne Purup, der fra sin bjergstation i Ry bestyrer BestigBjerge.

Hun tilføjer, at også den "almindelige" hjemmeside er blevet (top)moderniseret og understreger, at det er helt enkelt at lege med.

- BestigBjerge er for friluftsfolk i alle alders- og vægtklasser. Det enkelte bjerg kan som regel bestiges på en times tid, mens en bjergkæde tager to til tre timer. Under alle omstændigheder er det en god ide at medbringe en sodavand eller en kaffetår - plus naturligvis mobilen, siger hun.

BestigBjerges mobile hjemmeside er lavet som en case i projektet Udinaturen//Søhøjlandet, hvor Naturstyrelsen Søhøjlandet, Aqua i Silkeborg, Midtjydsk Turisme, Destination Skanderborg og Oplev Søhøjlandet samarbejder om mobil formidling. Projektet er finansieret af EU, Region Midt, Landdistriktspuljen og Oplev Søhøjlandet. Den mobile hjemmeside er lavet af KLEAN i Århus.