BestigBjerge udvider med en bjergkæde

image description
Storskoven breder sig over Jyske Ås og byder på udsigter over bl.a. Vendsyssel fra “Bænken”.24. marts 2011

Der bliver ikke sparet på hverken titlerne eller begejstringen, når Dronninglund Storskov torsdag d. 14. april lader sig optage som den første bjergkæde nogensinde i konceptet BestigBjerge. Borgmester Lene Hansen klipper snoren, erhvervs- og turistchef Marianne Gade byder på bjerglækkerier, og Roger Pihl, norsk bjergkonge, leverer hyldesttalen. Og herefter kan naturfriske nordjyder og nordmænd ellers tage på bjergbestigning - året rundt.

- Vi glæder os til, at bjergbestigere i alle aldre vil indtage Storskoven med nysgerrighed og lyst til skatteleg. På www.bestigbjerge.dk kan man fra d. 14. april se ruten og læse om, hvordan man finder de to koder, der giver scoring på hjemmesiden, fortæller Marianne Gade, der inviterer alle bjergglade med til indvielsen.

Fra BestigBjerges hjemland, Søhøjlandet, deltager turistchef Marianne Purup, og hun glæder sig gevaldigt over det nye familiemedlem.

- De femten Søhøjlands-toppe i BestigBjerge har nu haft et liv præget af højdepunkter i de seneste fem år. Det er på tide, at endnu flere får fornøjelse af legen, og at det ligefrem er en bjergkæde, vi nu får med, er jo stort, siger hun.

- Især børnefamilierne vil rigtig gerne have, at der er sjov og udfordringer undervejs på traveturen. Og BestigBjerge egner sig netop godt til begyndere, altså dem der endnu ikke er helt klar til Tatra-bjergkæden eller Alperne, funderer hun og minder om, at BestigBjerge blev opfundet af en nordmand med højdeskræk, som konstaterede, at han meget bedre kunne lide de danske bjerge og skrev en hel bog om dem.

Denne prægtige nordmand - Roger Pihl - kan man få en snak med ved indvielsen, som finder sted ved den Nye Festplads 400 m. nordvest for Storskovvej 20, 9330 Dronninglund, torsdag d. 14. april kl. 15 - alle er velkomne.

R
ing gerne for flere oplysninger til Marianne Gade på 9945 5200 eller Marianne Purup på 2114 2012.

BestigBjerge sponsoreres af Region Nordjyllands Coast Alive-projekt, Topas Travel og Ortopædisk Privathospital i Aarhus (OPA).