Herlig indvielse af Lerbjerg

image description
26. juni 2012
"Der er koldt på toppen" som skovfoged og naturformidler for Bikubenfonden Sanne Frederiksen smilende sagde, men i løbet atf turen brød solen igennem, og belønningen for traveturen var klar: Den smukkeste udsigt 360 grader rundt.
På toppen blev bjerget behørigt indviet og respektfuldt beundret. Borgmester Hans Jørgensen holdt åbningstalen, der var varm og vedkommende og tog udgangspunkt i borgmesterens egne naturoplevelser som barn. Foreningen Bestigbjerge blev takket for deres gode arbejde for at inspirere den almidelige dansker til at komme i naturen og Bikubenfonden fik rosende ord med på vejen for den store natur-og formidlingsindsats i Svanninge Bjerge.
Herefter talte den kendte og vidtberejste bjergbestiger Lene Gammelgaard om det med at tage udfordringer op - og trangen til at udrette noget.
Den røde snor blev behørigt klippet og herefter var der "bjergkage" og traktement.
Alle blev "på toppen" i lang tid og tog udsigten og omgivelserne ind.
Her efter guidede Susanne Frederiksen gruppen ned igen - undervejs med historier om Welch Black, stalden og andet, vi så på vejen.
Lerbjerg 1
Turistchef Marianne Purup fra VisitSkanderborg bød alle hjerteilg velkommen til indvielsen af det 20. bjerg i BestigBjerge familien.

Lerbjerg 3
Tove Farsø og Michael Bradford er trofaste bjergbestigere - de har begge være med i legen om at bestige bjerge i Danmark lige fra det første bjerg blev indviet. Tove og Michael er - selvfølgelig - i Hall of Fame.

Lerbjerg 4
Og så går turen mod toppen ... her Lene Gammelgaard i front.

Lerbjerg 5
Flere end 50 glade bjergbestigere valgte denne lidt råkolde og våde dag, at deltage i indvielsen af Lerbjerg.

Lerbjerg 6
Susanne Frederiksen fortalte om Bikubenfonden og Lerbjergs betagende udsigter.


Lerbjerg 7
Og herligt at man lige kan komme lidt i ly og tage en tiltrængt pause undervejs - for der er jo langt til toppen:)

Lerbjerg 8
Bjergbestiger Lene Gammelgaard var dagens hovedtaler. Hun fortalte om sine egne oplevelser med bjergbestigning og om, hvordan det er at nå toppen af Mount Everest.

Lerbjerg 9
Lerbjerg 10
Lerbjerg 11
Skovrider Søren Strandgaard fra Naturstyrelsen Fyn har velvilligt lagt startsted til ruten mod toppen af Lerbjerg. Turen begynder nemlig på Gåsebjergsand, som er Naturstyrelsens store naturlegeplads i Svanninge Bakker.

Lerbjerg 12
Og så blev det endelig tid: snoren blev klippet af borgmester Hans Jørgensen, og Lerbjerg er nu officelt med i BestigBjerge.

Lerbjerg 13
Indvielsen fejres i ly af teltet med kaffe ...

Lerbjerg 14
og festlig kage.

Lerbjerg 15
Lerbjerg er en del af Svanninge Bjerge og stedet ejes og drives af Bikubenfonden.

Lerbjerg 16
Der er plads til både børn og voksne i bjergbestigningen - for det hele er jo heldigvis bare en sjov og dejlig leg i naturen.
Lerbjerg 18
Og så går turen tilbage til udgangspunktet.
Lerbjerg 17
Tak til alle fremmødte - det var en dejlig dag.
Vi ses derude.