Hjortebjerg

image description
15. juni 2015

Vissenbjerg, Brændholt Bjerg, Frøbjerg Bavnehøj og Lerbjerg og 16 jyske bjerge er allerede med. - Og ved en festlig event den 20. juni optages nu også Hjortebjerg, som det femte fynske af sin slags, i BestigBjerge-familien.

Den toptunede danske form for bjergbestigning er opfundet for ti år siden af den norske forfatter (og humorist) Roger Pihl, der lider en smule af højdeskræk og derfor fortrækker de danske bjerge frem for de norske. Jordløse Bakker er en af hans favoritter, så det er vældigt passende, at netop Hjortebjerg markerer såvel BestigBjerges 10-års jubilæum som udgivelsen af hans seneste værk "Danmarks Bjerge". Et højdepunkt i det norske forfatterskab!

Festlighederne ved Hjortebjerg starter kl. 11 lørdag 20. juni, hvor deltagerne under betryggende ledsagelse af Roger Pihl selv, kan bestige det vilde bjerg
"Efter den strabadserende bjergbestigning vil der være forfriskninger til alle, lover Ina Maria Hansson fra Assens Kommune.

Program lørdag den 20. juni kl. 11-13
Kl.11.00 Velkomst ved borgmester Søren Steen Andersen m.fl.
Kl.11.15 Bjergbestigning af Hjortebjerg (107 m)
Kl.11.45 Danmarks Naturfond introducerer Jordløse Bakker
Kl.12.30 Tilbage ved P-pladsen fortæller Bjergkongen,Roger Pihl om "Danmarks Bjerge".
Kl.12.45 Forfriskninger

Mødested/parkering:Parkeringspladsen overfor Jordløse Møllevej 37, 5683 Haarby.

At være med i BestigBjerge betyder, at man kan finde en fin bjergbeskrivelse med kort over det pågældende bjerg på bestigbjerge.dk - enten på mobiltelefonen, via en QR-kode ved bjergets fod eller hjemme på pc'en. Og så handler det ellers om at snuse sig frem til en kode ved bjergets fod og en anden kode på toppen. Når man taster de to koder ind, scorer man højdemeter og nærmer sig de stolte tinder i BestigBjerges egen Hall of Fame.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta om Hjortebjerg og Jordløse Bakker
Jordløse Bakker ca. fem kilometer sydøst for Haarby, er den nordligste del af den bugtede højderyg, der kaldes De Fynske Alper. Arealet er på 26 ha overdrev, samt 36 ha skov. Kreaturer græsser på overdrevet, der i dag er en sjælden naturtype med en del truede blomster og insekter. 

Fra Hjortebjerg (107 moh), Sandbjerg (103 moh) og de andre højdepunkter i Jordløse Bakker er der en storslået udsigt over det fynske landskab og Helnæsbugten, og blomsterrigdommen er stor, så de smukke og frodige bakker er en oplevelse på alle årstider. 

Landskabet blev skabt under den sidste istid, der sluttede for ca. 11.500 år siden. Bakkerne er opstået som en stor grus- og sandudfyldning under det sidste isfremstød.

Danmarks Naturfond købte Jordløse Bakker i 1994 med det formål at bevare et af Fyns største hede- og overdrevsområder. Købet blev i 2006 suppleret med det 35 ha store område Jordløse Skov, der ligger mod sydøst. Efter mange år som skov vil store dele af dette område nu også blive genskabt som overdrev. 

Færdsel og praktisk info på Naturfondense arealer
· Parkering på P-pladsen ved Jordløse Møllevej. 
· Som gæst er man velkommen til at færdes på overdrevet, blot man tager hensyn og undgår at skræmme kreaturerne.
· Færdsel til fods er tilladt hele døgnet rundt. Hunde skal føres i snor.
· Der er opsat bænk og borde ved P-pladsen, hvor f.eks. medbragt mad kan nydes.
· Planter må ikke opgraves ligesom plukning af blomster bør undgås.
· Båltænding og campering er ikke tilladt.