På vandretur

image description
Bestig bjerge og oplev naturen fra de skønneste højdepunkter. Få indsigt og udsigt. Kig på sommerfuglene der svæver rundt blandt kornblomsterne, følg fuglens flugt over trætoppene og nyd et solstrejf i vandpytten. Hør på fuglefløjt og biers summen - duft til grøftekantens sommerblomster og mærk vindens rusken i hårpragten. "Du danske sommer jeg elsker dig"…..11. juli 2012

Friluftsliv

Snør vandrestøvlerne, tag soveposen på ryggen, put trangia sættet i rygsækken og drag ud i det danske sommerland.

Udlev "drengedrømmen" om en nat under åben himmel. Oplev solnedgangen i lejrbålets skær og hør nattens lyde derude midt i naturen. Se stjernerne fylde nattehimlen og bliv beruset i solopgangens skønhed.

Alt dette kan blive dit for kun ganske få kroner;en is undervejs, en pakke med pølser til grillen hos det lokale supermarked og måske et par småmønter til ejeren af lejrpladsen. Og så selvfølgelig slitage på vandrestøvlerne.

Vandretur

Rundt om i det danske sommerland ligger shelters og primitive lejrpladser og venter på gæster fra nær og fjern. For eksempel er der to dejlige shelters på Danmarks tag ved Ejer Bavnehøj. De nærmeste naboer er de græssende køer på landmandens mark. Også i skovområdet mellem Himmelbjerget og Knøsen er der flere gode shelterpladser og primitive lejrpladser. Naturstyrelsen har desuden udlagt en række skove til frie teltningsområder.

Find mere information om de mange muligheder her:

Udinaturen

Fri teltning

Teltpladser